Meal Shakes: Bukan Sekadar Multivitamin Untuk Anak Sihat & Cergas

Anak-anak biasanya agak cerewet dalam pemakanan hariannya disebabkan oleh lambakan pelbagai makanan ringan dan ia pula mudah dimakan sambil mereka bermain.

multivitamin untuk anak

Seperti Rafiuddin Afiq, anak kami yang sulong, 5 tahun sekarang umurnya, jika boleh dia nak makan sambil bermain. Makanya, roti dan makanan mudah pegang sambil main itulah biasanya menjadi kegemaran dia. Sayur-sayuran pula memang of course akan dikuisnya ke tepi tidak mahu makan walhal sewaktu dia kecil dahulu, pelbagai jenis bubur dan puri bersama lobak merah dan brokoli telah saya suapkan padanya.

Sebab itu ada masanya saya memberikan dia Shaklee Meal Shakes, makanan kesihatan tambahan yang merupakan multivitamin untuk anak dalam bentuk minuman yang mudah untuk dibancuh. Saya hanya tambahkan satu bahagian daripada 5 bahagian bancuhan susu hariannya. Let say ada anak-anak yang tak minum susu, Meal Shakes juga boleh dijadikan renjisan pada permukaan pancakes atau biskut/ cookies raya.

multivitamin untuk anak

Apa sebenarnya khasiat Meal Shakes ni?

Shaklee Meal Shakes mengandungi:

  • 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan sebagai nutrien asas kepada pertumbuhan kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat
  • Sumber pemakanan serat & antara protein yang terbaik
  • Kaya dengan sumber kalsium
  • Kadar indeks glisemik yang rendah
  • Hanya bahan yang semulajadi tanpa sebarang pewarna mahupun gula tiruan

multivitamin untuk anak

multivitamin untuk anak

Kenapa Meal Shakes Bukan Sekadar Multivitamin untuk Anak?

  • Sangat sesuai juga untuk golongan warga emas yang sukar menelan ubat
  • Sangat baik untuk mengembalikan seri wajah. Bagi mereka yang wajahnya sering pucat lesi, Meal Shakes membantu membekalkan vitamin B yang lengkap bersama zat-zat yang diperlukan bagi membina sel-sel darah merah yang sihat. Akibatnya, wajah dan kulit akan kelihatan lebih berseri-seri.
  • Ibu-ibu yang konsisten memberikan anak-anak mereka Meal Shakes mendapati, anak-anak tidak lagi mengalami masalah sembelit. Ini kerana multivitamin untuk anak dari Shaklee ini bertindak sebagai pendetoks juga. Meal Shakes yang kaya dengan serat larut dapat membantu proses penyingkiran lemak berlebihan & sisa buangan dari perut dan usus.

multivitamin untuk anak
Semoga artikel ini bermanfaat 🙂

Sekiranya ada komen/ soalan lanjut berhubung topik ini, silalah meninggalkan jejak anda di ruangan komen. Terima kasih atas kunjungan anda ke laman ini. 😀

Bagi urusan terus seperti untuk mendapatkan produk Shaklee, boleh hubungi saya Zaleha seperti maklumat berikut:

019-7646021 (sms/whatsapp/telegram)

produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Izinkan saya membantu anda kerana saya adalah pengedar Shaklee Skudai yang bertauliah! 🙂

Saya juga boleh COD ke Taman Universiti, Skudai, Senai, Kulai & Johor Bahru

Penghantaran secara poslaju/courier sekitar Malaysia, Singapura & Brunei

ubat kuat lelaki

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.