sebab kena berniaga

3 Sebab Kena Berniaga | Aspek & Sudut Pandangan Peribadi

Aku dah lama tak buat luahan hati. Hari ni aku tulis memang betul-betul dari aspek & pandangan aku sendiri. Korang boleh komen, apa-apa yang korang nak. Aku open & bersedia menerima setiap pandangan balas. Aku sedari kecil aku, bukan lah sejenis yang bercita-cita untuk jadi ahli perniagaan. Malah, aku pernah rasa malu, kalau diketahui oleh …

3 Sebab Kena Berniaga | Aspek & Sudut Pandangan PeribadiRead More »

review set bersalin shaklee

Review Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Bersalin Secara Pembedahan

Secara jujurnya, tak kiralah ibu-ibu bersalin secara normal atau pun pembedahan, kedua-dua situasi pun memerlukan penjagaan kesihatan yang rapi seawal selepas keluar dari dewan bersalin. Ibu yang ada luka bersalin, bertambah perlu menjaga pemakanan & menjaga luka selepas bersalin terutama yang baru pertama kali melahirkan anak. Jadi, mungkin ada ibu-ibu yang nak tahu apa fungsi …

Review Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Bersalin Secara PembedahanRead More »

homebiz

Peluang Niaga Dari Rumah | Homebiz Paling Laku Sepanjang PKP

“Hello, vitamin C ada tak? ESP ada tak? – tanya customer Tiba-tiba je sehari ni semua stok on hand licin customer nak! Subhanallah giler lah, orang cari sampai stok kita sendiri tak ada! Itu antara situasi yang sedang berlaku sepanjang tempoh kawalan pergerakan nih. Alhamdulillah bisnes dari rumah yang saya usahakan ni sangat mendapat permintaan …

Peluang Niaga Dari Rumah | Homebiz Paling Laku Sepanjang PKPRead More »

tips penyusuan susu ibu

Kisah Ibu Yang Berjaya Menyusukan Anaknya Dengan Susu Ibu | Tips Penyusuan Susu Ibu

Saya terfikir  nak tulis pasal ni sebab saya sendiri dulu pernah melalui detik-detik dan fasa kekurangan susu ibu, masa tu anak nombor dua. Anak sulong saya Alhamdulillah, 2 tahun penuh saya berjaya susukan beliau 100% dengan susu ibu, secara direct feeding. Yelah, anak sulong, masa tu saya dah start berenti kerja & duduk rumah 24 …

Kisah Ibu Yang Berjaya Menyusukan Anaknya Dengan Susu Ibu | Tips Penyusuan Susu IbuRead More »

Kisah Kiah Yang Terkesan Dengan Ekonomi Sepanjang Tempoh PKP

Memang  ada yang terkesan dengan ekonomi masing-masing sepanjang tempoh PKP ini. Ada peniaga yang dah tak dapat menjual seperti mana sebelumnya. Ada keluarga yang mendapat bantuan & ada juga yang terus dipotong gaji separuh. Company tak dapat nak tanggung sebab tiada aktiviti bisnes yang masuk. Kisah Kiah Yang Seorang Peniaga – Jualan Makanan Tidak Laku …

Kisah Kiah Yang Terkesan Dengan Ekonomi Sepanjang Tempoh PKPRead More »

pesakit covid19

Pengalaman & Perkongsian Bekas Pesakit COVID19 Sihat Dengan Vitamin Shaklee

Alhamdulillah, syukur dengan perkhabaran kes positif COVID yang telah semakin menurun dari hari ke hari. Jom kita terus duduk diam-diam di rumah, patuh pada arahan kerajaan & pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Semoga kita dapat putuskan rantaian COVID19 ini. Kita mesti menang! Ada bekas pesakit virus COVID ini yang membuat perkongsian bagaimana beliau kembali sihat asbab …

Pengalaman & Perkongsian Bekas Pesakit COVID19 Sihat Dengan Vitamin ShakleeRead More »

resepi bihun sup utara

Resepi Bihun Sup Utara Buat Confirm Menjadi | Masak Apa Musim PKP?

Antara hikmah PKP (Perintah Kawal Pergerakan) adalah, ramai antara kita tampil serba boleh dalam pelbagai perkara. Ramai yang jadi chef kepada keluarga masing-masing termasuklah saya yang selalunya amat terhad masa untuk memasak buat keluarga. Saya sendiri tiba-tiba dah pandai buat roti canai. Dah pandai buat kek marble yang enak sampai anak-anak request suruh buat lagi. …

Resepi Bihun Sup Utara Buat Confirm Menjadi | Masak Apa Musim PKP?Read More »

tempoh pkp

Apa Yang Dirindui Untuk Buat Sepanjang Tempoh PKP Mac-April 2020

Alhamdulillah hari ni dah hari ke 22 sepanjang tempoh PKP (perintah kawalan pergerakan). Saya tulis sini supaya akan datang, bila anak cucu cicit kita baca, mereka tau apa yang terjadi pada dunia kita ketika ini. Pada saat entri post ini ditulis, banyak perkara yang saya rindui nak buat. Korang pun mesti macam tu juga kan? …

Apa Yang Dirindui Untuk Buat Sepanjang Tempoh PKP Mac-April 2020Read More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.