Perbezaan & Keistimewaan Vitamin Shaklee

Seperti yang kita sedia maklum, vitamin adalah pelengkap kepada sajian harian kita. Ini kerana cara memasak yang tidak menjamin khasiat sedia ada serta penggunaan pelbagai racun perosak dan pengawet memungkinkan tahap vitamin yang rendah pada sumber bahan mentah makanan harian kita.

Vitamin & Manfaat Vitamin Di Dalam Kehidupan

Menurut buku Food of Life, 2005 hasil penulisan Dr Lisa Hark & Dr Darwin Deen, vitamin tidak mengandungi kalori tetapi ia penting dalam pertumbuhan dan perkembangan serta pelbagai reaksi kimia yang berlaku di dalam tubuh badan kita. Kebanyakan vitamin yang diperlukan oleh tubuh tidak terhasil sendiri dalam tubuh kita sebaliknya kita perlu mendapatkannya melalui makanan atau makanan kesihatan tambahan (suplemen).

Pada hari ini terlalu banyak vitamin tambahan atau suplemen di pasaran.

Sebagai pengguna, mengambil tahu sumber sesuatu suplemen adalah penting bagi mengelakkan sebarang kesan sampingan.

Perbezaan Vitamin Shaklee

Dengan falsafah,

Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Mesra Alam”

(1) Sentiasa Selamat (Always Safe)

 • Produk vitamin Shaklee dihasilkan dengan memastikan segala aspek keselamatan terhadap penggunanya
 • Untuk jaminan ini, lebih 10,000 ujian kualiti dijalankan ke atas setiap ramuan yang digunakan setiap tahun
 • Lebih 350 ujian juga dilakukan ke atas bahan-bahn botani yang baru
 • Tiada haiwan yang digunakan untuk sebarang ujian klinikal
 • Status kebersihan, kesucian & halal produk Shaklee dipantau oleh Islamic Services of America, badan halal luar negara yang dikitiraf oleh pihak JAKIM.
 • Pembungkusan yang digunakan untuk membungkus vitamin-vitamin Shaklee adalah selamat dan bebas daripada biphenol toksin-phthalates (BPA) dan dakwat toksik.
 • Semua produk Shaklee tiada bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tiada lemak trans, tiada pemanis tiruan atau perisa tiruan.

vitamin Shaklee

(2) Sentiasa Berkesan (Always Work)

 • Keberkesanan produk vitamin Shaklee tidak ditunjukkan melalui testimoni semata-mata, sebaliknya ia disokong kuat dengan bukti saintifik dan kertas kerja penyelidikan yang diterbitkan dalam jurnal yang berindeks.
 • Suatu kajian yang dijalankan oleh pihak luar bagi menguji tahap keberkesanan produk Shaklee telah dijalankan oleh sekumpulan penyelidik dari Sekolah UC Berkeley Kesihatan Awam. Kajian ini dinamakan Landmark Study 2007. Hasil kajian mendapati responden yang mengambil multivitamin dari Shaklee (Vitalea) terbukti mempunyai tahap kesihatan yang jauh lebih baik jika dibandingkan dengan responden yang mengambil multivitamin dari jenama lain
 • Atlit dunia yang mengambil produk Shaklee rata-rata tidak ketinggalan merangkul banyak pingat emas dalam acara yang disertai
 • Produk Shaklee juga sangat diiktiraf oleh angkasawan NASA yang menggunakan suplemen Shaklee ketika berada di angkasalepas.

vitamin shaklee

Vitamin Shaklee

vitamin Shaklee

Vitamin Shaklee

 

(3) Sentiasa Mesra Alam (Always Green)

 • Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang diperakui sepenuhnya beriklim neutral dari segi keseimbangan pelepasan karbon sifar yang memberikan kesan bersih terhadap alam sekitar
 • Melalui penjualan produk Shaklee Get Clean Basic H sahaja, sebanyak 2.7 bilion botol konvensional bersaiz 26 auns pembersih tingkap telah berjaya dihapuskan. Jika botol ini disusun menaik, saiz ketinggiannya mampu membalut seluruh permukaan bumi sebanyak 28 kali!
 • Produk penapis air Shaklee, Get Clean Water Pitcher adalah contoh penapis air yang sangat mesra alam kerana blok karbon penapis pakai buangnya adalah berasaskan bahan semulajadi iaitu tempurung kelapa.
vitamin Shaklee
demo basis H, sabun pencuci serbaguna yang mesra terhadap alam sekitar

vitamin Shaklee
Semoga artikel ini bermanfaat 🙂

Sekiranya ada komen/ soalan lanjut berhubung topik ini, silalah meninggalkan jejak anda di ruangan komen. Terima kasih atas kunjungan anda ke laman ini. 😀

Bagi urusan terus seperti untuk mendapatkan produk Shaklee, boleh hubungi saya Zaleha seperti maklumat berikut:

019-7646021 (sms/whatsapp/telegram)

produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Izinkan saya membantu anda kerana saya adalah pengedar Shaklee Skudai yang bertauliah! 🙂

Saya juga boleh COD ke Taman Universiti, Skudai, Senai, Kulai & Johor Bahru

Penghantaran secara poslaju/courier seluruh Malaysia, Singapura & Brunei

ubat kuat lelaki

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.