Shaklee Collagen Powder Pilihan Bijak Untuk Kulit Cantik & Sihat

Oh sekarang ni sangat banyak produk kecantikan kat luar sana…memang banyak sangat sampai keliru tak tahu nak pilih yang mana satu. Betul kan? 🙂

Jadi, macama mana mahu pilih yang mana satu ok?

Bagi pendapat peribadi saya, pilihlah berdasarkan bukan semata-mata testimoni sahaja, malah pastikan ada kajian tertentu yang telah diiktiraf serta terbukti ianya selamat & berkesan. Berkesan semata-mata dalam tempoh tertentu tapi tak selamat di kemudian hari pun tak guna jugak kan?

Sebab kita tak tahu produk yang banyak di pasaran tu adakah menjalankan ujian kualiti tertentu ke atas setiap ramuannya? & jangan sampai produk-produk tu produk repack dari mana-mana negara yang kita tak tahu jaminan mutu nya & akhirnya simply jer letak cap tertentu buatan Malaysia… Nauzubillah. Mohon mintak dijauhkan saja.

So, don’t risk our precious life hanya untuk kelihatan cantik, ok..? 🙂

Hari ni saya nak share sedikit info tentang kebaikan produk Collagen Powder Shaklee ni. Wah… Shaklee punya produk lagi? Of course la. Sebab pihak Shaklee sendiri ada menjalankan ujian kualiti untuk setiap ramuan dalam setiap produk keluarannya sekurang-kurangnya 10,000 ujian setahun barulah boleh lepas tapisan untuk digunakan.

collagen powder

Hehehe.. kenapa pilih begitu tak rugi memilih Collagen Powder dari Shaklee ni?

  • Mengandungi 4000 mg Kolagen RSS (Red Snapper Scale), yakni kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kenapa ikan merah? Ikan merah adalah ikan yang mampu berenang jauh ke dasar laut yang dalam serta dapat menampung tekanan yang tinggi di sana. Ini juga antara keistimewaannya yang merupakan sumber kolagen yang jauh dari persekitaran yang tercemar dan tahan lasak.

collagen powder

  • Saiz & berat molekul Collagen Powder Shaklee adalah sangat halus dan ringan yakni hanya 1000 dalton yang mana ia berkelebihan dalam kebolehserapan yang tinggi serta mudah diserap tubuh badan

collagen powder

  • Ia bukanlah semata-mata kolagen ya. Malah Shaklee Collagen Powder ni mengandungi gandingan ramuan semulajadi yang terdiri dari 7 bahan aktif lain iaitu ekstrak biji Camelia japonica (Tsubaki seed extract), ekstrak Pfaffia, kolagen ikan premium, ekstrak kulit kerangan laut, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B (B2 & B6) bagi meningkatkan lagi tahap keberkesanannya.

collagen powder Shaklee

Bagaimanakah Collagen Powder dari Shaklee ni bertindak dalam keberkesanan mencantikkan kulit?

Sebenarnya gandingan 7 ramuan aktif tadi bertindak melalui 3 cara:

  1. Memberi Keanjalan
  2. Menambahkan Penghidratan
  3. Membekalkan Antioksidan

collagen powder

Makna kata, ketiga-tiga peranan ini saling melengkapi dalam memberikan keberkesanan terhadap kulit kita. Tapi sebenarnya Collagen Powder dari Shaklee bukan berkhasiat untuk mencantikkan kulit saja tau!

Nak tahu apa lagi kebaikan Shaklee Collagen Powder?

7 Sebab Kenapa Membeli Collagen Powder Shaklee Suatu Tindakan Bijak

  1. Anti Penuaan – Ia bertindak membantu mengecilkan liang-liang pori yang kelihatan disamping menghilangkan garis-garis halus serta kedutan.
  2. Mengembalikan Keanjalan – Gandingan kolagen premium, ekstrak kekerang dan Lactobacillus acidophilus mampu menjadikan kulit lebih anjal, tegang dan lembut.
  3. Menegang – Hm.. Yang ni yang paling menawan hati setiap wanita terutama bagi wanita yang selepas melalui fasa wean off atau bercerai susu badan. Shaklee Collagen Powder membantu juga menegang & menganjalkan payudara 😉
  4. Melembapkan Kulit – Bukan setakat kulit jadi tegang, montok, malah gandingan ekstrak biji Camelia japonica & ekstrak Pfaffia sangat membantu memberikan kelembapan pada kulit serta mengurangkan rasa kering dan gatal pada muka.
  5. Mencerah – Pada masa yang sama juga, ia mampu membantu memberikan kecerahan pada kulit dengan mengurangkan pigmentasi, jeragat serta membantu dalam menyeimbangi tona kulit yang tidak sekata.
  6. Menyubur – Paling best jugak, Collagen Powder dari Shaklee ni bertindak macam vitamin untuk rambut gugur jugak tau. Rambut jadi lebih sihat, lebih kuat, tidak bercabang, tebal dan bersinar-sinar. Kuku yang kering pun jadi lebih sihat, kuat dan cantik
  7. Meningkatkan Pergerakan – Untung sungguhla jika bagi pada mak-mak kita. Kulit nampak lagi muda, malah membantu jugak dalam kesihatan sendi dan kekuatan tulang. Mudah-mudahan bertambah mudahlah diorang nak buat ibadat dengan lebih baik kan? 😀

collagen powder

Dan yang paling best, dengan penggunaan yang konsisten iaitu satu sachet sehari, kesannya yang sangat optimum dapat dirasai dalam masa 8 minggu.

collagen powder

Ade je yang ambik selang-selang tapi, kami sarankan untuk capai kesan yang tersangat optimum ni, better ambik Shaklee Collagen Powder ni untuk 2 bulan punya konsistensi. Lepas tu cukup je untuk maintain kolagen 2/3 sachet seminggu. Selebihnya ambik vitamin C 500 mg sustained released pun dah sangat cukup.

Semoga artikel ini bermanfaat 🙂

Sekiranya ada komen/ soalan lanjut berhubung topik ini, silalah meninggalkan jejak anda di ruangan komen. Terima kasih atas kunjungan anda ke laman ini. 😀

Bagi urusan terus seperti untuk mendapatkan produk Shaklee Collagen Powder atau mana-mana produk Shaklee yang lain, boleh hubungi saya Zaleha seperti maklumat berikut:

019-7646021 (sms/whatsapp/telegram)

produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Izinkan saya membantu anda kerana saya adalah pengedar Shaklee Skudai yang bertauliah! 🙂

Saya juga boleh COD ke Taman Universiti, Skudai, Senai, Kulai & Johor Bahru

Penghantaran secara poslaju/courier sekitar Malaysia, Singapura & Brunei

ubat kuat lelaki

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.