kencing manis

khasiat buah kaduka

Khasiat Buah Kaduka Yang Digelar King of Ayurveda | Chebulic Myrobalan

Hari ni jom kita belajar serba sedikit tentang nutrien yang ada pada sejenis tumbuhan yang digelar sebagai King of Ayurveda ni. Mula-mula tengok rupanya, dah macam buah petai. Jangan main-main, buah ni banyak betul khasiatnya. Khasiat Buah Kaduka Yang Ramai Belum Tahu Namanya buah kaduka. Buah kaduka atau nama saintifiknya Chebulic myrobalan adalah terkenal di …

Khasiat Buah Kaduka Yang Digelar King of Ayurveda | Chebulic Myrobalan Read More »

makanan penyembuh penyakit

3 Jenis Makanan Penyembuh Penyakit Yang Membantu Meningkatkan Kesihatan

Terdapat kajian (New England Journal of Medicine) mendapati, mereka yang mengamalkan gaya pemakanan yang sihat seawal usianya, berpotensi untuk hidup lebih lama. Dengan menggantikan 1 sajian daging merah / makanan yang diproses kepada 1 sajian kekacang, dapat mengurangkan 17% risiko terhadap kematian pramatang. Ada beberapa jenis makanan penyembuh penyakit yang dikaji terbukti membantu meningkatkan tahap …

3 Jenis Makanan Penyembuh Penyakit Yang Membantu Meningkatkan Kesihatan Read More »

kencing manis

Bacaan Gula Kencing Manis Mak Terkawal. Ini Yang Mak Buat Selama 2 Minggu

Pesakit kencing manis ada rutin ubat yang mereka wajib patuh. Kalau terlupa atau culas nak ambil ubat, bahaya sangat. Bacaan gula boleh naik sangat tinggi cecah puluh-puluh. Paling parah, paras gula yang sangat tinggi boleh merosakkan organ dalaman yang lain juga. Kisah Anak Penghidap Kencing Manis Tak Percaya Pada┬áVitamin Puan Saliza mempunyai mak yang telah …

Bacaan Gula Kencing Manis Mak Terkawal. Ini Yang Mak Buat Selama 2 Minggu Read More »

ubat kencing manis

Ubat Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Diabetes

Diabetes, atau lagi mudah disebut penyakit kencing manis adalah antara penyakit glemer yang kita selalu dengar dalam masyarakat kita ni. Betul kan? Sekarang ni, bukan golongan warga emas je yang berisiko mendapat diabetes ni. Malahan, golongan muda juga sangat tak berkecuali. Antara faktor utama masalah kencing manis adalah faktor pemakanan, gaya hidup & juga sejarah …

Ubat Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Diabetes Read More »