pengedar Shaklee kemaman

Solusi untuk masalah kulit berjerawat, berat badan & sembelit yang kronik

Pernah tak awak tahu, usus kita ni boleh jadi punca kepada banyak masalah kesihatan yang lain termasuklah masalah kulit berjerawat, masalah berat badan yang berlebihan dan juga pada sama sembelit kronik? Sepanjang PKP ni mungkin ramai yang banyak makan je kurang bersenam. Kita pun tak boleh nak aktif di luar sangat. Risau dengan isu airborne. …

Solusi untuk masalah kulit berjerawat, berat badan & sembelit yang kronik Read More »

Pencuci muka organik untuk semua jenis masalah kulit pada harga berpatutan

Walaupun banyak duduk dalam rumah sejak PKP ni, kesihatan kulit wajah jangan sampai kita lupakan. Bersyukur juga kita kena pakai pelitup muka. Maka yang ada masalah kulit berjerawat teruk mostly tak lah segan nak berdepan dengan orang ramai. Namun begitu, takkan selama-lamanya kita nak biarkan masalah itu berlarutan kan? Awak mungkin kena tukar pencuci muka …

Pencuci muka organik untuk semua jenis masalah kulit pada harga berpatutan Read More »

Cara Buat Duit Dari Rumah Sepanjang Musim Pandemik

Alhamdulillah selesai bisnes presentation selama 30 minit bersama 2 ahli panel lain. Kali ni saya berkolaborasi bersama 2 lagi sahabat saya yang juga sama-sama buat bisnes yang sama. Mereka masing-masing sudah ada kerjaya masing-masing. Seorang bertugas sebagai pegawai perubatan, manakala lagi seorang pula adalah seorang jurutera. Saya sendiri adalah suri rumah yang menjalankan bisnes sepenuh …

Cara Buat Duit Dari Rumah Sepanjang Musim Pandemik Read More »

raya lebih ceria

5 Vitamin Yang Membantu Raya Ceria & Gembira Walaupun di Perantauan

Tak lama lagi dah kita bakal berpisah dengan bulan Ramadhan. Bertambah sayu apabila mengenangkan tahun ini kami sekeluarga tak dapat pulang ke kampung saya sendiri, jauh di utara Semenanjung Malaysia.. Apakan daya, kita ikut saja saranan kerajaan untuk stay at where we are now. Walaupun beraya di perantauan, in shaa Allah jangan risau, raya pasti …

5 Vitamin Yang Membantu Raya Ceria & Gembira Walaupun di Perantauan Read More »

melatih anak-anak suka berpuasa

3 Idea Melatih Anak-Anak Suka Berpuasa Penuh

Hai semua! Apa khabar? Hari ni dah 21 Ramadhan . Alhamdulillah kita dah berjaya harungi fasa PKP di bulan puasa pada tahun ini. Saya terdetik nak kongsi topik idea melatih anak-anak berpuasa ni kerana mungkin di suatu hari nanti ada ibu ayah yang mencari pengalaman bagaimana permulaan nya untuk kita¬† mula melatih anak-anak kita mengikut …

3 Idea Melatih Anak-Anak Suka Berpuasa Penuh Read More »

review set bersalin shaklee

Review Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Bersalin Secara Pembedahan

Secara jujurnya, tak kiralah ibu-ibu bersalin secara normal atau pun pembedahan, kedua-dua situasi pun memerlukan penjagaan kesihatan yang rapi seawal selepas keluar dari dewan bersalin. Ibu yang ada luka bersalin, bertambah perlu menjaga pemakanan & menjaga luka selepas bersalin terutama yang baru pertama kali melahirkan anak. Jadi, mungkin ada ibu-ibu yang nak tahu apa fungsi …

Review Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Bersalin Secara Pembedahan Read More »

tips penyusuan susu ibu

Kisah Ibu Yang Berjaya Menyusukan Anaknya Dengan Susu Ibu | Tips Penyusuan Susu Ibu

Saya terfikir¬† nak tulis pasal ni sebab saya sendiri dulu pernah melalui detik-detik dan fasa kekurangan susu ibu, masa tu anak nombor dua. Anak sulong saya Alhamdulillah, 2 tahun penuh saya berjaya susukan beliau 100% dengan susu ibu, secara direct feeding. Yelah, anak sulong, masa tu saya dah start berenti kerja & duduk rumah 24 …

Kisah Ibu Yang Berjaya Menyusukan Anaknya Dengan Susu Ibu | Tips Penyusuan Susu Ibu Read More »

tempoh pkp

Apa Yang Dirindui Untuk Buat Sepanjang Tempoh PKP Mac-April 2020

Alhamdulillah hari ni dah hari ke 22 sepanjang tempoh PKP (perintah kawalan pergerakan). Saya tulis sini supaya akan datang, bila anak cucu cicit kita baca, mereka tau apa yang terjadi pada dunia kita ketika ini. Pada saat entri post ini ditulis, banyak perkara yang saya rindui nak buat. Korang pun mesti macam tu juga kan? …

Apa Yang Dirindui Untuk Buat Sepanjang Tempoh PKP Mac-April 2020 Read More »