Testimoni Set Detoks Seorang Kenalan Lama Yang Mengejutkan

Melihatkan lambakan & pelbagai keluaran produk kesihatan di pasaran, saya sebenarnya terasa seriau jugak. Adakah produk di luar sana benar-benar selamat untuk digunakan? Jadi, sebagai pengguna apa yang patut kita perhatikan?

Ciri-ciri produk

Produk kesihatan yang baik & berkualiti seharusnya mempunyai sekurang-kurangnya ciri-ciri berikut:

 • mempunyai pengesahan KKM
 • disahkan HALAL
 • telah menjalankan kajian penyelidikan & ujian kualiti terhadap setiap ramuan yang digunakan dalam pembuatan produk kesihatan tersebut
 • tidak menggunakan haiwan untuk mengesahkan kebaikan & keberkesanannya ke atas tubuh manusia
 • mempunyai testimoni asli dari pengguna

Seperti saya sendiri juga adalah seorang pengguna produk kesihatan & saya yakin dengan prinsip “Alah Membeli Menang Memakai”, maka sebab itu juga saya memang setia memilih produk kesihatan dari Shaklee ni sejak setahun yang lalu.

Perbezaan & Keistimewaan Vitamin Shaklee

Saya nak kongsikan satu testimoni set detoks oleh seseorang yang turut memilih produk Shaklee sebagai antara yang boleh membantu meningkatkan kesihatan beliau.

testimoni set detoks

Dihubungi Kenalan Lama

Apabila saya dihubungi oleh seorang junior kami ketika di UTM dulu & bertanyakan tentang produk Shaklee yang sesuai untuk masalah kulitnya yang telah dirujuk pakar perubatan, saya terus teringatkan set detoks.

Junior kami ni memang merokok dan juga mempunyai alahan terhadap makanan laut. Berada di bumi yang jauh dari sumber makanan laut segar sememangnya memungkinkan seseorang mendapat kesan alahan yang ketara setiap kali selepas makan makanan laut di situ.

Hasil pertemuannya dengan pakar perubatan berkenaan masalah kulitnya yang naik biji-biji menggerutu mencadangkan pembersihan dalaman.

Justeru saya mencadangkan beliau mengambil 2 suplemen ini iaitu Herb-Lax & Alfalfa Complex sebagai permulaan kepada detoksifikasi sistem badannya.

Kenapa Herb-Lax & Alfalfa Complex

Walaupun kelihatan DTX Complex adalah cadangan yang terbaik, saya berpendapat beliau perlu memulakan detoksifikasi dari ususnya terlebih dahulu sebelum mengambil sebarang suplemen lain.

Herb-Lax

testimoni set detoks

 • Kombinasi dari 9 herba semulajadi yang terdiri dari Senna leaf (Folium Cassia angustifolia), Alfalfa leaf (Herba Medicago sativa), Anise seed (Semen Pimpinella anisum), Blue Malva flower (Flos  Malva sylvestris), Buckhorn bark (Cortex Rhamnus frangula), Liqorice root (Radix Glycyrrhiza glabra), Rhubard root (Radix Rheum palmatum), Fennel seed (Semen Foeniculum vulgare) & Culvers root (Radix Glycyrrhiza glabra)
 • Membantu membersihkan usus dari sisa najis yang tersekat secara lembut
 • Bagi yang menghadapi masalah sistem penghadaman yang lemah, mungkin akan mengalami simptom cirit birit pada peringkat awal permulaan, jadi sekiranya anda mengambil Herb Lax ini mendapat simptom demikian, boleh merujuk kembali pengedar Shaklee anda. Ini mungkin suatu healing crisis atau suatu petanda untuk anda merujuk kepada doktor anda.  Hal sebegini memang antara perkara penting mengapa anda perlu mendapatkan produk Shaklee melalui pengedar Shaklee yang sah & yang bertauliah sahaja.
 • Tetapi jika usus anda berada dalam tahap yang normal, kesan tindakan pembersihan Herb-Lax ni akan dapat dirasai dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilannya.

Alfalfa Complex

testimoni set detoks

 • Terdiri dari khasiat daun-daun matang Alfalfa (Medicago sativa) yang kaya dengan klorofil
 • Ia dituai dari tanaman Alfalfa  yang ditanam secara organik di California yang bebas dari pestisid/herbasid & hanya menggunakan baja kompos yakni baja yang bebas bahan kimia sintetik serta dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terdapat di dalamnya.
 • Selain klorofil, Alfalfa mengandungi protein, asid amino, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim & fitokimia.
 • Manfaat utama Alfalfa yang berkaitan dengan masalah junior kami ini adalah alfalfa membantu mencuci hati, darah & usus beliau.  Kebiasaannya toksin di dalam badan adalah dalam keadaan berasid. Alfalfa adalah sumber makanan dalam bentuk yang sangat beralkali yang dapat membantu meneutralkan keadaan ini.
 • Tubuh (darah, hati, usus & sel-sel yang lain) yang bersih dari toksid biasanya akan mudah mendapat bekalan Oksigen yang mencukupi. Keadaan ini sedikit sebanyak membantu dalam meningkatkan kecergasan seseorang.

Testimoni Set Detoks

Alhamdulillah setelah masuk minggu ke 2 beliau mengambil 2 produk set detoks Shaklee ini, ada beberapa perubahan telah dialami oleh beliau.

(1) Beliau lebih bertenaga untuk bangun lebih awal setiap pagi

(2) Rutin pengambilan air kosong beliau telah berubah menjadi lebih baik

(3) Kulit wajah beliau juga telah semakin tidak berminyak.

testimoni set detoks
sekiranya ingin menemubual sendiri pelanggan ini, sila hubungi saya (whatsapp/sms/telegram) seperti nombor tertera
testimoni set detoks
sekiranya ingin menemubual sendiri pelanggan ini, sila hubungi saya (whatsapp/sms/telegram) seperti nombor tertera

Memang tak mustahil & releven. Sebab Alfalfa adalah serat, ia juga membantu dalam mengalirkan sisa lemak berlebihan keluar dari tubuh badan kita. Pemantauan yang khusus dari segi pengambilan air kosong setiap hari juga adalah sangat perlu.

&perkara paling utama adalah memohon & berserah kepada Allah jua, Tuhan yang Menentukan setiap hasil akhir. Sudah pasti kami gembira & bersyukur atas manfaat & kebaikan yang dapat disebarkan ini.

Inshaa Allah di lain masa, kami akan update lagi hasil pemantauan setiap customer produk vitamin kami.

Semoga artkel ini bermanfaat & dapat membantu memberikan semangat kepada anda yang membaca & mencari-cari set detoks yang sesuai dengan anda

 Senarai Harga Produk Shaklee (Vitamin Untuk Dalaman)

Senarai Harga Produk Shaklee (Penjagaan Kulit Wajah Secara Luaran)

Senarai Harga Produk Shaklee (Penjagaan Rambut Secara Luaran)

 

Bagi urusan terus seperti untuk mendapatkan produk Shaklee ini atau ingin membuat rundingan harga produk Shaklee mengikut bajet anda, boleh hubungi saya Zaleha seperti maklumat berikut:

019-7646021 (sms/whatsapp/telegram)

produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Izinkan saya membantu anda kerana saya adalah pengedar Shaklee Skudai yang bertauliah! 🙂

Saya juga boleh COD ke Taman Universiti, Skudai, Senai, Kulai & Johor Bahru

Penghantaran secara poslaju/courier seluruh Malaysia, Singapura & Brunei

harga produk shaklee

ubat kuat lelaki

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.