rahsia kurus secara sihat

Tips & Rahsia Kurus Secara Sihat Yang Sepatutnya Semua Orang Tahu

Ramai orang suka betul nak kurus. Tapi…. tapi… tapi… Selalu nak jalan shortcut kan?

Sebelum cari jalan shortcut, kita sendiri kena faham & trust the process. Sunnatullah. Syariatullah. Contoh paling senang, kita ni sebelum nak jadi dewasa, kita kena lahir sebagai seorang bayi dulu. Then bertatih sebagai kanak-kanak. Lepas tu membesar jadi remaja & akhirnya matang sebagai orang dewasa.

rahsia kurus secara sihat

So, samalah macam dari gemuk nak jadi kurus. Cuba ingat balik, berapa lama dah kita ternak lemak sepanjang sebelum tu?

Rahsia Kurus Secara Sihat Yang Wajib Semua Tahu

@zalehaawaluddinSaya nak kurus. Saya inspired dengan akak. Boleh ke saya kurus? #fitness #kurus #gemukjadikurus #healthylifestyle♬ original sound – Ruki Bizarre

So, faham kan? Apa masalah kebanyakan orang yang tak berjaya kurus sampai sekarang?  :mrgreen:

Salah satu sebab adalah:

  • TAK jaga makan. Masih happy makan makanan manis, berlemak & berkalori tinggi. Tak jaga apa yang IN dan tak pernah usaha nak OUT / cut the calories.
  • TAK rajin bersenam. Mestilah kena rajin bersenam. Semakin meningkat usia, metabolisme kita semua memang akan makin low. Makin rendah. Bukan makin tinggi 😆 Bila metabolisme kita makin rendah, apa yang kita makan, akan semakin lambat, atau sukar untuk ditukarkan menjadi tenaga. Itu yang duk jadi lemak berkoyan-koyan tu.
  • TAK ambil suplemen secara bijak. Untuk ambil suplemen khusus untuk nak kurus, ada caranya. Bukan boleh pukul rata semua jenis suplemen tu sama. Tak tahu nak makan suplemen yang mana?

 

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge