tambah susu badan

Tips Tambah Susu Badan Ibu Berpuasa | Elak Susu Merudum & Dahaga Teruk

Setiap kali menjelang Ramadhan, bila baca cerita-cerita ibu menyusu yang sedang ada masalah susu merudum, memang mengingatkan sangat saat-saat saya menyusukan Auni, anak kami yang kedua.

Menyusukan Auni adalah antara pengalaman yang sangat berharga sebab, Auni adalah antara anak yang paling tak suka direct feeding. Auni lebih gemar untuk menyusu guna botol. Flow susu dari botol kan lebih laju, Auni akan merengek-rengek kalau direct feeding sebab dia tak sabar nak susu tu mengalir laju masuk mulut.

tambah susu badan

3 Tips Tambah Susu Badan Di Bulan Puasa

Saya share 3 je tips. Semoga sangat membantu ibu-ibu kat luar sana.

(1) Sahur Makanan Yang Berkhasiat

Walaupun ibu menyusu dibolehkan berbuka puasa, namun, sekiranya kita mampu untuk terus berpuasa, teruskanlah ikhtiar kita untuk berpuasa.

Sahur seeloknya janganlah skip.

Ikhtiar ambil sahur makanan yang boleh beri nutrisi yang cukup untuk kita & anak yang disusukan juga. Kalau boleh makan makanan berat, ambillah cukup karbohidrat, protein & sayur-sayuran serta buah-buahan yang secukupnya.

Kalau memang tak lalu nak makan sahur yang berat-berat, boleh pilih untuk sahur minuman seperti dalam video ini.

(2) Zikir

Sepanjang hari, lazimkan lidah & hati kita menyebut nama-namaNya. Antara zikir yang boleh dilazimkan adalah seperti ya Wahhab (1000 x) – yang membawa maksud Yang Maha Memberi.

Banyakkan juga selawat ke atas junjungan besar nabi kita, Nabi Muhammad SAW.

(3) Minuman Cegah Dehidrasi

Selain cukupkan minum air kosong 8 gelas sehari, sebenarnya ibu menyusu ni kena target dapat cukup minum sekurang-kurangnya 3 liter air kosong sehari.

Masalah yang mungkin berlaku adalah, ramai ibu tak sanggup nak minum banyak-banyak masa bulan puasa. Taknak kerap terkucil katanya.

So, ada pilihan yang lebih baik untuk cukupkan air dalam badan. Minumlah Performance Drink ketika bersahur & ketika berbuka puasa.

Testimoni Tambah Susu Badan Ibu Berpuasa Dengan Performance Drink

tambah susu badan

Bagi yang belum pernah tahu, Performance Drink ni adalah minuman kecergasan tubuh yang bantu mengekalkan air dalam sel badan kita lebih lama berbanding air kosong biasa.

Dalam Performance Drink, lengkap dengan 6 jenis elektrolit & tidak mengandungi karbonat serta gula putih tambahan seperti mana air isotonik ni pasaran.

tambah susu badan

Sekiranya berminat untuk dapatkan Performance Drink ni, boleh terus contact saya di 019-7646021 atau klik je untuk wasap saya.

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge