ubat kencing manis

Ubat Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Diabetes

Diabetes, atau lagi mudah disebut penyakit kencing manis adalah antara penyakit glemer yang kita selalu dengar dalam masyarakat kita ni. Betul kan?

Sekarang ni, bukan golongan warga emas je yang berisiko mendapat diabetes ni. Malahan, golongan muda juga sangat tak berkecuali.

Antara faktor utama masalah kencing manis adalah faktor pemakanan, gaya hidup & juga sejarah keluarga. Sejarah keluarga tu bagi saya kita masih boleh elak dari berlakunya turun temurun sekiranya kita mengubah cara pemakanan kita kepada yang lebih sihat┬á ­čśÄ

Ramai orang bertanya, Shaklee ada ke ubat kencing manis?

Jawapan saya,

“Shaklee tak de jual ubat. Yang ada hanyalah suplemen @ makanan tambahan yang berpotensi membantu meningkatkan paras kesihatan seseorang. Tak kisahla dia sihat ataupun sedang sakit.”

Pesakit Diabetes Perlu Lebih Serat Mentah

Fakta ini saja rujuk dalam satu buku bertajuk, Prescription for Nutritional Healing edisi ke 5 yang ditulis oleh Phyllis A. Balch berkenaan ulasan cadangan bagi membantu pesakit diabetes.

Journal of the American Medical Association ada menerbitkan,  satu kajian dibuat ke atas 1 golongan pesakit diabetes yang mengamalkan diet pemakanan secara sihat.

Dalam diet pesakit diabetes ini ada mengandungi:

  • 20-30 % protein
  • 30% lemak tidak tepu
  • 40 -50% karbohidrat daripada buah & sayur-sayuran tanpa kanji
  • sedikit jumlah bijirin, sayur berkanji & pasta

Hasil daripada kajian ini, mereka mengalami penurunan pada tahap sakit. Bagaimana ia dibuktikan?

Mereka semua diukur dari segi tahap penurunan hemoglobin A1c masing-masing.

Manakala ada 1 kumpulan pesakit diabetes lagi, mereka ini mengamalkan diet yang tinggi index glisemik seperti beras putih & beras perang, roti serta kentang bakar. Tidak mengalami penurunan ini.

Nota:

Hemoglobin A1c adalah suatu ujian pengukuran kadar gula melekat/ berlegar-legar dalam darah. Lagi tinggi peratus, lagi tinggi kadar gula dalam darah. Mereka yg mempunyai kadar 7% ke bawah hemoglobin A1c ini adalah pesakit diabetes yang masih di paras terkawal.

Diet Serat Tinggi & Rendah Lemak Membantu Mengurangkan Keperluan Insulin

Makanan yang rendah lemak & kaya dengan serat seperti sayur & buah mentah yang banyak termasuk jusnya sangat membantu mengurangkan keperluan insulin & juga dapat merendahkan kadar lemak di dalam darah.

Serat membantu mengurangkan lonjakan paras gula dalam darah.

Selain serat dari buah & sayur, boleh juga amalkan

  • oat
  • kraker dari dedak padi
  • kekacang
  • sayur-sayuran akar

Peranan Vivix Seperti Ubat Kencing Manis Semulajadi

Orang la kata, vivix ni macam ubat kencing manis yang semulajadi. Sebab apa tau?

Apabila ambil vivix ni, bacaan gula boleh menurun pada tahap yang lebih baik. Kalau konsisten ambil vivix lagi lah! Sikap-silap doktor boleh detect, “pakcik dah bebas kencing manis!”

Boleh lihat antara sebahagian dari testimoni kat bawah ni.

Testimoni Ubat Kencing Manis Shaklee 1:

Bacaan gula dari 8.6 turun kepada 6.0 dalam masa 2 minggu selepas pengambilan Vivix secara konsisten.

ubat kencing manis

============================================

Testimoni Ubat Kencing Manis Shaklee 2:

Bacaan diabetes emak turun dari 18.0 kepada 9.1 setelah botol pertama Vivix diambil secara konsisten.

ubat kencing manis

===============================================

Testimoni Ubat Kencing Manis Shaklee 3:

Ayah tak jadi cucuk insulin setelah berikhtiar mengambil Vivix.

ubat kencing manis

=======================================================

Testimoni Ubat Kencing Manis Shaklee 4:

Mak yang 11 tahun menderita penyakit kencing manis telah berjaya menurunkan paras gula dari bacaan belas-belas kepada 8.0 mmol/L.

ubat kencing manis

===========================================================

Bagaimana Vivix Bantu Pesakit Diabetes?

Vivix adalah cecair pekat dari ramuan 4 botanikal semulajadi yang utama:

  • Anggur Muscadine
  • Purple Carrot
  • Elderberry Eropah
  • Knotweed Jepun

ubat kencing manis

Ini dapat menerangkan bagaimana Vivix si ubat kencing manis semulajadi tu membantu pesakit diabetes mengurangkan kadar gula dalam darah mereka!

Vivix: Tinggi Kandungan Serat

Serat yang terkandung dalam lobak ungu dikaji sangat mudah larut. Serat ini menyerap air dalam saluran penghadaman lalu  membentuk kandungan seperti gel.

Apabila kandungan ini melalui saluran pembuangan, ia dapat menurunkan paras kolesterol darah serta menstabilkan paras gula di dalam darah.

ubat kencing manis

Vivix: Polifenol Membantu Mengelakkan Pengumpulan Gula Yang Tinggi Dalam Darah

Gabungan anggur gergasi & lain-lain anthocyanin dalam sebotol vivix menghasilkan polifenol yang lebih hebat dari resveratrol semata-mata.

Polifenol inilah yang membantu melambatkan proses pencernaan & penyerapan karbohidrat ke dalam darah seterusnya membantu mengelakkan gula yang tinggi terkumpul di dalam darah!

ubat kencing manis

Beli Vivix Menggunakan Kad Kredit/ Kad Debit Tanpa Caj Tambahan

Saya faham ada customer saya yang tak nak transfer cash. Diorang boleh pilih untuk guna kad kredit je jika nak beli Vivix ni.

Caranya, hanya klik ikon shopping di bawah & follow arahan yang selanjutnya nanti.

Selepas pembayaran, pihak Shaklee sendiri yang akan hantarkan Vivix ni ke alamat yang diinginkan secara courier Gdex/ Citylink.

ubat kencing manis

Beli 1 botol Vivix (RM475)

 

Jika anda berminat nak dapatkan lebih penjimatan, boleh beli 2 botol vivix. Dengan pembelian 2 botol vivix melayakkan anda:

  • Jimat lebih RM200
  • Keahlian seumur hidup bernilai RM65
  • Cashback bernilai lebih RM30
  • Konsultasi exclusive secara percuma & berterusan dari kami, pengedar Shaklee berilmu

Promosi Ogos 2018 (Buy 6 Free 1)

Hubungi kami segera untuk ketahui caranya & konsultasi selepas pembelian Vivix ini dari kami

019-7646021

Klik terus untuk wasap saya

pengedar Shaklee Skudai

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge