vitamin bantu kecutkan cyst

Vitamin Bantu Kecutkan Cyst Yang Sesuai Buat Ibu Hamil

Walaupun ada makanan yang kita boleh pilih untuk makan sebagai ikhtiar untuk kecutkan cyst sepanjang hamil, ada juga vitamin yang sebenarnya membantu ibu-ibu untuk kecutkan cyst secara semulajadi.

Pastikan vitamin yang diambil diperbuat dari bahan yang semulajadi & diyakini bebas kimia berbahaya serta ada dijalankan ujikaji ke atas pengambilannya.

Vitamin Bantu Kecutkan Cyst Sesuai Diambil Sepanjang Hamil

amalan ketika hamil

Ketika hamil, ibu-ibu digalakkan untuk mengambil suplemen tertentu sesuai dengan keperluan ibu & bayi seawal trimester pertama lagi.

Antara vitamin yang perlu sepanjang kehamilan:

  • protein
  • asid folik & vitamin B perlu yang lain
  • zat besi
  • vitamin C
  • kalsium
  • asid lemak Omega 3

Semua keperluan vitamin buat ibu hamil boleh dibaca lanjut di sini

Sebenarnya, jika ibu-ibu mengambil set vitamin yang lengkap seawal kehamilan lagi serta menjaga pemakanan yang sihat, masalah cyst boleh diatasi.

Set Vitamin Bantu Kecutkan Cyst Dari Set Ibu Hamil Shaklee Sesuai Sepanjang Kehamilan

vitamin bantu kecutkan cyst

(1) Energizing Soy Protein (ESP)

Dalam ESP mengandungi kebaikan dari soya protein non-GMO. Protein soya ESP adalah antara protein dari sumber tumbuhan yang bagus untuk keperluan ibu hamil.

ESP diperbuat dari soya organik, yang bebas dari racun perosak sepanjang penanamannya.

Ia juga adalah antara protein alternatif yang sesuai buat pesakit cyst yang tidak dapat makan protein dari sumber daging & telur yang terdedah kepada sumber hormon sampingan.

(2) Ostematrix

Selain mengandungi kalsium, Ostematrix juga lengkap dengan Magnesium. Magnesium antara yang diperlukan untuk menguatkan otot & mengurangkan kesakitan akibat kekejangan dari cyst.

(3) Omega Guard

Minyak ikan tulen Omega Guard kaya dengan kebaikan asid lemak Omega 3 (EPA & DHA) dari sumber ikan.

Selain bagus untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan, Omega Guard membantu tubuh ibu sebagai anti-keradangan yang baik untuk menentang pembesaran cyst.

(4) Sustained Release Vitamin C Plus (SR Vita C)

Vitamin C adalah antara antioksidan yang sesuai & selamat diambil sepanjang kehamilan. Selain membantu penyerapan zat besi untuk elakkan masalah anemia, vitamin C membantu ibu-ibu menyekat tumbesaran cyst.

SR Vita C Shaklee ini bertindak membekalkan vitamin C secara berperingkat selama sekurang-kurangnya 5 jam per tablet. Dose yang sesuai untuk kehamilan terutama buat pesakit cyst adalah 2-6 tablet sehari.

Semoga perkongsian ini bermanfaat  🙂

 

Sekiranya ibu-ibu perlukan konsultasi lanjut buat pengambilan vitamin bantu kecutkan cyst ini, boleh terus hubungi kami untuk mendapatkan vitamin Shaklee & konsultasi percuma selepas pembelian.

 

Rujukan:

  1. Prescription Nutritional Healing: A Practical A to Z Reference to Drug Free Remedies Using Vitamins, Minerals, Herbs & Food Supplements, Phyllis A. Balch, Penguin Group, 2010
  2. Natural Treatment for Ovarian Cyst http://www.womens-health-advice.com/ovarian-cysts/natural-treatment.htmlYang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published.