Vitamin Ibu Mengandung Untuk Masalah Ibu GDM

Komplikasi GDM Di Kalangan Ibu Hamil

GDM, gestational diabetes mellitus (kencing manis di kalangan ibu hamil) memberi beberapa risiko terhadap ibu & bayi yang dikandung. Antaranya adalah:

  • paras gula yang tinggi kekal sehingga selepas melahirkan
  • bayi terlebih besar
  • kelahiran secara pembedahan
  • risiko bayi sukar bernafas & lain-lain masalah kesihatan

vitamin ibu mengandung

Alhamdulillah sepanjang 3 kali kehamilan beranak hidup ketiga-tiga anak kami, saya tiada masalah GDM ni. Mengandung anak ketiga masa tu dah cecah umur 32 tahun. Alhamdulillah syukur doctor sendiri sahkan saya tak perlu ambil test air gula. Kenaikan berat badan yang sangat seimbang. Semua bacaan termasuk tekanan darah & lain-lain ujian bersifat normal & dalam paras yang terkawal.

Vitamin Ibu Mengandung Untuk Masalah Ibu GDM

Saya nak share vitamin ibu mengandung yang saya amalkan. Setakat ni, sepanjang kehamilan, saya tak ada masalah craving makanan manis, air manis mahupun apa-apa dessert yang biasanya viral digemari oleh ramai orang.

Saya sendiri tak ada masalah untuk makan makanan yang seimbang setiap hari. Tak ada masalah untuk cukup makan sayur & buah setiap hari.

Saya amalkan vitamin ibu mengandung Shaklee.

Dalam set vitamin ini, lengkap dengan multivitamin yang mengandungi mineral seperti Chromium antara yang membantu meningkatkan kecekapan insulin. Chromium juga bantu atasi masalah craving makan makanan manis.

Untuk ibu yang memang dah disahkan ada GDM, pertama sekali, saya sangat syorkan anda, ambil vitamin berikut:

  • Multivitamin Vitalea
  • B Complex
  • Omega Guard
  • ESP
  • Ostematrix

Semua vitamin ini membantu ibu hamil kekalkan tahap kesihatan setiap hari. Pada masa yang sama membantu menutup lopong zat nutrisi akibat dari pemakanan hari ini yang semakin susut nilai nutrisinya.

Peranan Vitamin Untuk Masalah Ibu GDM

Dalam Vitalea ada semua 28 vitamin & mineral yang membantu seimbangkan paras hemoglobin dalam darah, serta lengkap dengan semua nutrisi yang menyokong peningkatan tenaga buat ibu.

B Complex pula, lengkap dengan 8 vitamin B termasuk asid folik. B Complex bukan saja membantu tukarkan gula dalam makanan menjadi tenaga, malah membantu emosi ibu lebih stabil, sentiasa ceria & gembira.

Omega Guard bantu mengawal radang dalam badan serta membekalkan DHA yang cukup untuk menyokong perkembangan otak bayi.

ESP pula minuman yang membekalkan gula secara lebih sihat pada kadar yang lebih perlahan & lebih lama. Membantu ibu GDM untuk rasa lebih kenyang & bertenaga tanpa peningkatan gula yang tinggi dalam darah berbanding makan makanan berat seperti nasi.

Last but not least, Ostematrix.

Ostematrix ni mengandungi magnesium yang turut membantu dalam seimbangkan kandungan gula dalam darah. Membantu ibu-ibu tidur yang lebih merehatkan selain mengelakkan masalah sembelit & kekejangan otot (simpul biawak).

Berminat nak dapatkan vitamin ibu mengandung ini?

Hubungi 019-7646021

Atau terus klik untuk whatsapp saya di sini.

pengedar Shaklee Skudai

 

Rujukan:

  1. Could I Get Gestational Diabetes?  https://www.webmd.com/diabetes/gestational-diabetes-guide/are-you-at-risk-gestational-diabetes#1Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published.