vitamin untuk cegah influenza

Vitamin Untuk Cegah Influenza | Ikhtiar Tingkatkan Imuniti Kanak-Kanak

Hari ni kita semua dikejutkan dengan kematian seorang kanak-kanak berusia 7 tahun, yang dipercayai asal usul arwah ditahan wad adalah kerana positif virus influenza. Al fatihah buatnya.

Jika tiada kematian sekalipun, sana sini telah banyak kes, anak-anak demam, tak sihat & ramai juga yang katanya sedang menerima rawatan kerana wabak virus influenza A ini.

Vaksin juga semakin laku panas, sehinggakan ada pihak yang mengambil kesempatan jual pada harga yang sangat tinggi. Tak kurang juga telah sold out di sana sini.

vitamin untuk cegah influenza

Sebagai alternatif, vitamin untuk cegah influeza antara inisiatif yang semakin menjadi relevan buat ibu bapa.

Vitamin Untuk Cegah Influenza | Peranan Vitamin Untuk Melindungi Anak-anak

Influenza adalah sejenis virus.

Virus influenza boleh menyebabkan jangkitan pada sistem pernafasan. Jika sistem imun badan semakin lemah, influenza boleh menyebabkan berlakunya radang pada paru-paru (pneumonia) seterusnya boleh menyebabkan kematian.

Antara Simptom Influenza

  • selesema
  • demam (panas dalam & menggigil kesejukan)
  • kering tekak & batuk-batuk
  • lemah badan, sakit kepala
  • muntah & sakit abdomen
  • tak selera makan

Jika ada tanda-tanda seperti di atas, segeralah berjumpa dengan doktor.

Peranan Vitamin Untuk Cegah Influenza

vitamin untuk cegah influenza

Sebagai usaha, untuk memastikan kelangsungan kesihatan anak-anak kita, berikan anak-anak kita vitamin setiap hari. Antara peranan vitamin termasuklah membantu meningkatkan kekebalan perisai imuniti mereka.

(1) Vitamin C

Asid askorbik bertindak sebagai anti-radang & menguatkan sistem imun tubuh. Vitamin C juga membantu meningkatkan paras sel darah putih yang berkualiti dalam badan.

(2) Nutriferon

Nutriferon adalah hasil kajian pakar imunologi, Dr Kojima , yang menemukan ramuan dari botanical seperti biji labu, antara yang membantu mengejutkan sel imun tubuh bekerja lebih baik melawan “serangan penceroboh”.

Berminat nak ikhtiar berikan vitamin untuk cegah influenza ni? Terus hubungi kami di 019-7646021 atau klik terus untuk wasap kami di bawah ni.

pengedar Shaklee Skudai

Rujukan:

  • Prescription for Nutritional Healing; A Practical A to Z Reference to Drug-Free Remedies Using Vitamins, Minerals, Herbs & Food Supplements; Phyillis A. Balch, CNC; 5th Edition; Avery Publication; 2010

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published.